Kerjuukoeltp ei auta köyhiä kerjäläisiä. Miksi haluavat kieltää? ..Eivät kestä kerjäläisen näkemistä.

Naapurimaiden tiukentunut ote kerjäämistä vastaan vaikuttaa myös Ruotsiin, toteaa Arto Moksunen, EU-maista tulevien Crossroads-tukipisteestä. Kiellolla itsellään ei hänen mukaansa ratkaista itse ongelmaa. 
Norjassa astui heinäkuun alussa voimaan kerjäämisen kieltävä laki ja Tanskassa se on jo entuudestaan kiellettyä. Suomessa aggressiivinen kerjääminen on lailla kielletty.
Tukholman Crossroads:in toiminnanjohtaja Arto Moksunen uskoo naapurimaiden mukailevan Euroopan ja muiden Pohjoismaiden tilannetta.
-Henkilökohtaisesti en usko, että kielto tulee juuri muuttamaan tilannetta. Jos kerjääminen on kiellettyä, niin on olemassa muita vaihtoehtoja, kuten musiikin soittaminen tai muun bisneksen tekeminen. Kielto on tavallaan hampaaton isku, sanoo Arto Moksunen.
Ruotsissa kerjääminen on sallittua, ja kieltoa ajaa poliittisesti vain Ruotsidemokraatit. Naapurimaiden kiristyvillä säännöillä on vaikutuksia myös Ruotsiin, sanoo Arto Moksunen:
-Koska muualla ei pysty kerjäämään, niin mennään sinne, missä se on mahdollista. Kaikki ei varmastikaan vaan kiellon takia tänne tule, mutta meillä on romanien kävijämäärä noussut ja on nousussa. He tietävät hyvin, että kerjääminen on kiellettyä Norjassa ja Tanskassa. Heillä ei ole vaihtoehtoa, kaikki sanovat, että he eivät ole täällä vapaaehtoisesti: "Jos meillä olisi rahaa ja kaikki hyvin kotimaassa, olisimme siellä"
.
 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5909535

Tiggeriförbud hjälper inte tiggare...det kan man lugnt konstatera.