Itselläni ei ole paljoakaan kokemuksia syrjinnästä suomalaisuuteni takia...Voisivathan ne poistaa nuo yleistykset suomalaisista oppikirjoissa, koska onhan se yleistystä...Ei kaikki suomalaiset ole alkoholistuneita ja riitapukareita...Se on niin että kaikissa vähemmistöissä huomataan aina ensin he jotka kuuluu ja näkyy...kun mennään suomalaisiin, niin he jotka kuuluu ja näkyy on humalainen suomalainen ja riitelevä suomalainen, joko humalainen tai selvinpäin...

Sisuradio uutisoi äskettäin, että ruotsinsuomalaisista ja suomalaisista kirjoitetaan uuden tutkimuksen mukaan ruotsalaisissa oppikirjoissa usein ennakkoluuloisesti alkoholisoituneina riitapukareina.
- Tiedämme, että yleistävät ja negatiiviset kuvaukset kirjoissa ja kirjallisuudessa voivat vahvistaa kielteisiä ennakkoluuloja, jotka puolestaan voivat johtaa syrjintään. Tämä on selvästi ongelma, syrjintäasiamiehen lehdistöpäällikkö Clas Lundstedt sanoo.
Aikooko DO ryhtyä asiassa toimenpiteisiin?
- Siihen en voi vastata, sillä en tiedä tarkkaan, mistä tilanteesta puhut.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5874862

Vissa skolböcker säger att finländare gillar alkohol och att finländare gillar att gräla...Nåja, vissa gör det, men absolut inte majoriteten av sverigefinnar...Självklart sådant där borde tas bort från skolböcker.