Ehkä tämä johtuu siitä kun jotkin suomalaiset juo, kiroilee ja tappelee kännipäissään ja se kuuluu kauas...suomalainen kiroilu sisältää paljon r kirjaimia, jotka särähtävät ikävän julmasti kuuntelijoitten korvaan...kuuluu kaiken muun yläpuolella...Usein on niin että koko kansa saa negatiivisen kuvan itsestään ja ainoastaan vain muutaman idiootin takia...Noinhan se on esim. monen muunkin maahanmuuttaja-joukon kanssa...muslimeja sanotaan terroristeiksi ja pahoiksi ihmisiksi sekä Ruotsissa ja Suomessa, ainakin kun foorumeja ja blogeja lueskelee....samoin romaneja pidetään varkaina ja laiskoina...Ruotsinsuomalaiset ei ole tänäpäivänä ainoita joista on negatiivinen kuva...

Ruotsiin muuttaneet suomalaiset kuvataan ruotsalaisissa oppikirjoissa alkoholisoituneina puukkosankareina, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiön suomenkielinen Sisuradio-kanava.
Aihetta tutkinut filosofian tohtori Antti Ylikiiskilä sanoo Sisuradion haastattelussa hämmästyneensä siitä, miten vähän kuva ruotsinsuomalaisista on muuttunut 1960-luvun jälkeen.
Suomalaiset kuvataan edelleen alkoholisoituneina puukkosankareina, jotka kuitenkin tekevät työtä ahkerasti kaikessa hiljaisuudessa.
Ylikiiskilä on tutkinut oppikirjojen välittämää kuvaa ruotsinsuomalaisista 96:ssa oppikirjassa. Kaikkiaan tutkimusaineistoon on kuulunut yli 21 000 sivua.
Tutkimusten perusteella näyttää siltä, että ruotsalaisissa historiankirjoissa Suomi on pysähtynyt kutakuinkin toiseen maailmansotaan.
Suomen kieltä kuvataan Ruotsin kirjoissa vaikeaksi. Kirjojen mukaan Suomen kulttuuri on lähinnä suomenruotsalaisten kirjailijoiden, kuten Runebergin ja Tove Janssonin käsissä.
Ylikiiskilä epäilee, että kapea käsitys ruotsinsuomalaisista johtuu osittain ruotsinsuomalaisten omasta vaatimattomuudesta ja siitä, etteivät he "mainosta" itseään tai tekemisiään.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014042918253512_ul.shtml

Droger, alkohol och bråk
Ylikiiskiläs studie visar också att läroböckernas bild av sverigefinnar och finnar är stereotyp och i huvudsak negativ. Bilden som framträder är att finska barn, ungdomar och vuxna är personer med problem både i hemmet, skolan och i samhället i stort. Enligt Ylikiiskilä antyds det att problemen består av droger, alkohol, skolk, mobbning och bråk samt en tidig och våldsam död.
Bara några enstaka positiva förebilder förekommer i läroböckerna. Ylikiiskilä menar att den negativt stereotypa bilden av finnen har cementerats i det svenska samhället.
– Dessa stereotypa föreställningar lever länge. Bilden som fortfarande idag träder fram är densamma som på 1960-talet, säger Ylikiiskilä.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4543&grupp=19689&artikel=5848119&playaudio=4927282