Näin nainen tulkitsee Koraania

 BRYSSEL. Oikeusoppinut Azizah Y. al-Hibri tulkitsee Koraania ja islamia seuraavasti:
Minkä osan Koraani varaa naisille? Saman kuin miehillekin. Nainen on taloudellisesti, juridisesti ja moraalisesti itsenäinen yksilö.
Mikä on aviopuolisoiden asema? Mies ja nainen ovat tasavertaisia kumppaneita. Avioliitto ei ole työsopimus: mies palkatkoon siivoojan erikseen.
Mitä kuuluu naiselle erossa? Morsiamen sulhaselta saama lahja ei ole ero- eikä morsianraha, vaan puhdas lahja. Omaisuus jaetaan erikseen.
Miksi Libanonissa mies sai tappaa petollisen vaimon? Tämä ei perustu Koraaniin, vaan Napoleonin aikaiseen ranskalaislakiin.
Miksi Koraani sallii miehen kurittaa vaimoa? Säännös puhuu nimenomaan väkivaltaa vastaan, koska se kirjoitettiin erityisen väkivaltaisena aikakautena
.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/N%C3%A4in+nainen+tulkitsee+Koraania/1135235776003

Libanonilaissyntyinen al-Hibri opettaa amerikkalaisessa Richmondin yliopistossa lakia ja Koraanin tulkintaa.  Azizah Y. al-Hibrin mukaan Koraani on tasa-arvon puolella, sitä vain tulkitaan toisin. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Islamtutkija+Imaamit+pimitt%C3%A4v%C3%A4t+naisilta+Koraanin+antamat+oikeudet/1135235776025

 Kvinnlig islamolog kräver kvinnomakt
Männen sitter på makten. Och misstolkar islam. Det anser islamologen och feministen Suad Mohamed. Nu kräver hon att moskéerna ger plats för kvinnorna - som utbildade imamer.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kvinnlig-islamolog-kraver-kvinnomakt_7208896.svd