Onhan niitä kulttuuritörmäyksiä kait olemassa joittenkin elämässä...Mutta....Yhteiselämässä joustavuus ja toistensa kunnioittaminen, tekee sen että kulttuuritörmäyksiä ei paljoa tule...Makuuhuoneessa voi sanoa että yhteentörmäyksiä kulttuurin takia ei ole...sillä seksi on aina seksiä...missä maassa tahansa...sama vanha tapa ;) ...samoin muu läheisyys...samanlaista kaikilla ihmisillä.
Kun aviomies saa vivahteita vaimonsa kulttuurista elämäänsä...ja aviovaimo saa vivahteita elämäänsä miehensä kulttuurista...silloin muodostuu uusi kulttuuri...Voi sanoa että siinä perheessä silloin kolme kulttuuria.

Kulturella skillnader saknar större betydelse i det kroppsliga mötet mellan två människor av olika bakgrund. Att prata om kulturkrockar i sängkammaren ger en snäv bild av verkligheten, menar sexologen och psykoterapeuten Salar Shalmashi.
Vi är mer än bara kultur
Att prata om kulturkrockar i sängkammaren är en förenkling av en komplex verklighet, menar sexologen och psykoterapeuten Salar Shalmashi från Järvas mansmottagning. Han förnekar inte kulturens betydelse, men menar att det inte förklarar hela bilden.
- Självklart man kan använda begreppet kulturkrockar, men det jag säger är att vi människor är många saker samtidigt. Vi är kulturella och sociala varelser, men vi är också psykologiska och biologiska varelser. Vi är även relationella varelser. Det vill säga, jag är inte hela tiden utan jag blir till i sammanhanget. I sexet betyder alla de här sakerna lika mycket, betonar Salar Shalmashi.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5792321