Kodittomat, etupäässä romaneja...jättävät Högdalenin leirin...Jotkut menevät takaisin Romaniaan, muut muuttaa muualle, tekevät jonekkin uuden leirin, mitäpä he muuta voisivat tehdä....Aika surkeaa ja julmaa se kyllä on kun heidät häädetään pois...Kaupunki ei halua nähdä leirejä hyvinvointi maassamme, niin sanoivat...Stackars kerjäläiset...kukaan ei välitä heistä, kukaan ei voi sietää heitä silmissään, ei täällä eikä muualla...Romaneja kohdellaan edelleenkin kuin roskaa...häpeällistä.

EU-migranterna i det tältläger i Högdalen som drabbades av en brand i natt har bestämt sig för att flytta. Vissa har beslutat sig för att återvända till Rumänien, medan andra börjar mobilisera för att flytta lägret.
Igår beslutades att Kronofogden ska avhysa migranterna på måndag, men redan idag får de boende i lägret hjälp av frivilliga att flytta till en annan, ännu okänd, del av Stockholm.
Flytten sker efter att en av husvagnarna och en koja brann ned i lägret.
– Några är rädda för myndigheterna, några för högerextremister. Vissa pratar om att åka hem till Rumänien för att slippa problemen, säger Bienvenido Flores som är ombud för de boende i lägret.
Polisen ser ännu ingen anledning att misstänka brott, men de boende tror att någon utomstående tänt på.
– De som vill stanna kvar börjar nu bege sig till andra platser, säger Bienvenido Flores.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5782031