Totta, kaksi kulttuuria kohtaa toisensa...kumpikaan ei voi täysin jatkaa elämistä vain oman kulttuurinsa kanssa...otettava on huomioon partnerin kulttuuri...lopulta useimmiten kehittyy kolmas kulttuuri, joka yhdistää kahden eri kulttuurin omaavat henkilöt...silloin on todellinen monikulttuurinen ihminen.

Kahden kulttuurin suhteessa perustana on avoimuus, kuvailee Wästlund. Jo tavatessa on tärkeää olla tietoinen siitä, että suhteeseen kuuluu luonnollisesti myös kiinnostus toisen kotimaahan ja kulttuuriin. Muutto toisen kotimaahan ei ehkä käytännön syistä aina onnistu, mutta jo se että tietää toisen asennoituvan positiivisesti tällaiseen mahdollisuuteen on tärkeää. Louise Wästlund painottaa sitä että on tärkeää luoda suhde, jossa on aivan oma, kolmas kulttuuri. Silloin molemmilla on mahdollisuus tuntea tulleensa nähdyksi. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5792941

När två kulturen möts...kan man inte fortsätta leva enbart efter sin egen kultur...man måste ta hänsyn i sin partners kultur...med tiden, blir det en sk. tredje kultur, som växer mellan dessa par :)  Dessa människor kan man kalla för riktiga mångkulturella människor.