Koululaisten osaamista on vertailtu viime päivinä niin kansainvälisesti kuin täällä Ruotsissa. Tukholman ruotsinsuomalainen koulu oli yksi niistä, jotka pärjäsivät hyvin, kun Kouluvirasto analysoi oppilaitten todistuksia.
Tukholman ruotsinsuomalaisen koulun kuudesluokkalaisista kaikki täyttivät opetusvaatimukset Kouluviraston vertailussa. Koulun tulokset ovat korkeammalla kuin Ruotsissa tai Tukholmassa keskimäärin.
Kouluviraston vertailussa oppilaitten taitoja katsottiin matematiikassa, ruotsissa ja englannissa. Ruotsinsuomalaisessa koulussa hyviin keskiarvoihin on päästy seuraamalla tarkasti myös Suomen koulujen tavoitteita.
– Me seurataan esimerkiksi matematiikassa Suomen opetussuunnitelmia ja siksi meillä on niin hyvät arvosanat. Suomessa on korkeammat tavoitteet kuin Ruotsissa, sanoo rehtori Heli Lindström.
– Meillä tehdään paljon kielen kanssa töitä, me luetaan paljon, jopa tuhansia sivuja vuodessa, sanoo opettaja Asja Vuorenmaa.
300:n oppilaan koulussa oppimista autetaan myös siten, että oppilaille asetetaan selkeät raamit.
– Meillä opettaja opettaa ja käy läpi asiat oppilaitten kanssa, eli meillä ei ole niin paljon vapaata ryhmätyötä. Niin lapset kuin aikuisetkin tarvitsevat selkeät tavoitteet, että mitä heiltä odotetaan, sanoo Vuorenmaa.
http://www.svt.se/nyheter/uutiset/ruotsinsuomalainen-koulu

Svenska skolan blir sämre och sämre...men t.ex sverigefinskaskolan i Stockholm kan man säga att barnen ligger i nästa bra samma nivå som finska barnen i Finland...lärarna i sverigefinskaskolan försöker följa skolplanen likadant som i Finland...