Taitaa olla koulu vain suomalaisille romaneille? Toivottavasti ole väärässä...Ruotsissa on paljon muitakin romaneja, niin sanottuja ruotsalaisia romaneja....Mutta hyvä se on että saavat koulutusta...romaneilla on aina ollut vaikeat olot kaikkialla Euroopassa...rasismi...

Sundbybergin kansankorkeakoulu on erikoistunut romanien kouluttamiseen. Koulu on vuosikymmenien ajan luotsannut satoja romaneja työmarkkinoille, ja tänään valmistumistaan juhli uusi joukko hoitoavustajia.
Sundbybergin kansankorkeakouun rehtori kehottaa juuri valmistuneita hoitoavustajia ottamaan kahvia ja kakkua. Koulu on jo parikymmentä vuotta  järjestänyt ammattikursseja romaneille ja hyvällä tuloksella.
Leif Keiski työskentelee hoitokodissa ja palaa takaisin työpaikalleen paremmin varustettuna. Hänelle koulun räätälöityi opetus sopi hyvin.
Aikaisemmin lähihoitajaksi opiskelllut Nadja Ek kiinnostui Sunbybergin kurssista juuri koulun romanisatsauksen vuoksi. Hän toivoo kuitenkin, että hänen lapsensa voisivat tuntea olevansa kotonaan ihan tavallisessakin kouluryhmässä
.
http://www.svt.se/nyheter/uutiset/romaneille-raataloitya-koulutusta-sundbybergissa

I Stockholm förorten, Sundbyberg, har man skola för romer...Tyvärr det verkar som att det är bara för finska romer, eller? Hoppas jag har fel i mitt antaganden...Finska romer syns ju, specielt kvinnorna med sina kläder...andra romer däremot syns inte lika lätt...dom klär sig nästan son svensken.