Moni islamofobinen ja muslimien vihaaja verkossa vetoaa usein Hämeen-Anttilaan, kun he kertoilee Islamista ja Islamin pahuudesta...sanovat että Hämeen-Anttilakin tämän tietää ja sanoo...Kun alla olevan artikkelin lukee, luulisi jo vihaajienkien ymmärtää että Hämeen-Anttila ei ole islamofobinen.

–Jos asiat asetetaan omaan kontekstiinsa, niin montako teokratiaa on islamilaisessa maailmassa? Piirteitä teokratiasta on etenkin Saudi-Arabiassa ja Iranissa, mutta valtaosa islamilaisen maailman maista ei sellaisia ole eikä siihen pyritä, Hämeen-Anttila sanoo Uudelle Suomelle.
–Siihen nähden on aika erikoinen väite, että Suomen noin 40 000 hengen muslimivähemmistö haluaisi tähdätä islamilaiseen valtioon tai suosisi sharia-lakia. Aina tietysti löytyy äärimmäisyysihmisiä, joiden mielipide voidaan yleistää kaikkien muslimien mielipiteeksi.
–Joku vuosi sitten Joensuussa skinit tekivät viharikoksia. Johtopäätös siitä ei toki ole, että suomenkielinen evankelisluterilainen henkilö olisi uhka, sanoo Hämeen-Anttila vastauksena.
–Ihmisten sopeutuminen vieraaseen yhteiskuntaan ei ole helppoa, mikä koskee sekä muslimeja että muita.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63610-islam-keskustelu-kiihtyi-jo-ennen-tv-lahetysta-jaakko-hameen-anttila-enta-joensuun

Professor Jaakko Hämeen-Anttila, säger om Europas islamisering....finns inget islamisering...finska muslimer finns bara ca 40 000, dom kan omöjligt islamisera Finland, säger Hämeen-Anttila.