Aktiivisesti islamofobiaa, muslimivihaa ja rasismia vastustavat, ilmoittavat että nyt protestoimaan...protestoimaan laittamalla sjal tai hijab tai nigab tai burkha päällensä...seisovat sitten joukoittain...hyvä hyvä...

En höggravid kvinna misshandlades på en parkering i Farsta i södra Stockholm i fredags. Enligt henne var det en okänd man som började dra i hennes slöja och kläder och samtidigt skrek att ”såna som du ska inte vara här”. Han ska ha dunkat hennes huvud mot en bil så hårt att hon förlorade medvetandet.
Det blev upptakten till ett slöjuppror, som snabbt spreds bland annat på det sociala forumet Twitter under hashtaggen #hijabupproret.
I dag kommer därför många att sätta på sig en slöja som en solidarisk handling mot trakasserier och våld mot muslimska kvinnor.
”Attackerna utförs av män – men även kvinnor – som tar sig rätten att trakassera, nedvärdera, hota och misshandla kvinnor på offentliga platser på grund av religiös klädsel. Denna typ av hatbrott har ökat i takt med att islam och muslimer beskrivs i media och av politiska partier som ett problem och hot mot den svenska demokratin”. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenskt-slojuppror-i-dag_8433924.svd