Nalin Pekgul oli aikaisemmin politiikko...reipas suorasanainen uskalias nainen...Nalin on uskovainen, musilimi...Hän toivoo että olisi tehnyt enemmän homoseksuaalisten elämän parantamiseksi...Nalin sanoo että hän ei halua kuulla  yhtään mitään että muslimit ei mukamas ole valmiita keskustelemaan homojen olojen parantamiseksi...Nalin sanoo että ei muslimit mitään lapsia ole...Nalin sanoo että vasemmisto esim. ei uskalla keskustella homofobiasta joka vallitsee monen muslimin ajatuksissa ja puheissa...Nalin sanoo että ruotsalaiset politiikot pelkää tulevansa leimatuksi islamofobeiksi jos he puuttuu muslimien negatiiviseen kuvaan homoista.

Nalin Pekgul beklagar att så många i den svenska vänstern väljer att inte se det här förtrycket eftersom de blandar ihop engagemanget med islamofobi. Av samma anledning menar hon att det länge var tabu att tala om hedersmord, tills Fadime Sahindal blev mördad av sin pappa 2002.
– Jag vill inte höra ett ord till om att "muslimer inte är redo att ta tag i den här frågan". Vad då, vi är väl inga små barn?
Nalin Pekgul är själv en djupt troende muslim. Hon menar att homofobin inte har med islam att göra.
– Det handlar om kulturen i Mellanöstern, och det gäller även den kristna befolkningen. De som verkligen är djupt troende, accepterar homosexuella. Homohatet har att göra med politisk islam.
När jag har stridit mot hedersmord och förtrycket mot unga kvinnor har jag alltid fått ett starkt och brett stöd från olika håll. Men i kampen för de homosexuella finns inte det stödet, säger Nalin Pekgul.
http://www.dn.se/insidan/nalin-pekgul-jag-borde-ha-gjort-mer-i-fragan/