Lavatansseissa koskaan en ollut ole :)

Varpsundin lava tanssittaa ruotsinsuomalaisia Ruotsinsuomalaisten ensimmäinen polvi on kiertänyt ahkerasti tanssilavoja. Ruotsin puolelta lavakulttuuri on näivettymässä, mutta Suomessa tanssilavakulttuuri kukoistaaa.
uomalainen tanssi ja  tanssimusiikki ovat olleet tärkeitä identiteetin rakentajia nimenomaan ensimmäisen polven ruotsinsuomalaisille.
Yhteinen tanssiharrastus myös yhdistää. Viime kesänä joukko tanssinpuremia ruotsinsuomalaisia karavaanareita lähti kuudella asuntoautolla Suomeen, määränpäänä tanssilavat ympräi Suomea.
- Kierrettiin viisi viikkoa eri tanssipaikkoja ja silloin tuli ajatteua yli 3000 kilometriä, Eini Saharinen kertoo.
Tänä kesänä Saharisen perhe on ajanut vain 1800 kilometriä lavatanssien perässä. Suomen lavoja he ovat kiertäneet kesästä 2005 lähtien.
Yksi suosituimmista ruotsinsuomalaisista tanssipaikoista on Varpsundin lava. Bålstan suomalainen yhdistys on järjestänyt siellä kesälauantainsin tansseja yli 30 vuoden ajan. Parhaimmillaan lavalla on ollut yli 200 tanssijaa.
- Kyllä me haluamme käydä perinteisissä tansseissa ja yritämme kannustaa ruosuorkestereita käymällä nimenomaan niiden tansseissa, Eini Saharinen sanoo.
Karavaaniporukkaa huolestuttaa suomalaisen tanssikulttuurin jatkuvuus Ruotsissa
- Meidänkin lapsilla on ruotsalaiset kaverit, eikä lapsenlapsia tämmöinen homma kiinnosta, Hilkka Penttinen kertoo.
http://www.svt.se/nyheter/uutiset/lavatanssien-taika-ajattaa-5000-kilometria