Människovänligheten vann...Omar Souleyman vick visum och kommer nu att besöka Sverige och uppträda hät :)

Den syriske artisten Omar Souleyman har fått visum för att komma till Sverige och spela på Way Out West på torsdagen, uppger Sveriges Radios "Kulturnytt".
– Det som är det fina i det här är att man bevisar att man kan rätta till misstag, det gör att man får tillbaka hopp och förtroende för svenska myndigheter, säger Joel Borg på arrangören Luger till TT Spektra.
Missade Stockholmsfestival
Omar Souleyman skulle ha spelat på Stockholm Music & Arts den gångna helgen, men eftersom myndigheterna misstänkte att han skulle stanna kvar i landet fick han inget visum. Han bjöds då i stället in till Way Out West-festivalen i Göteborg, men det var länge ovisst om överklagan skulle hinna behandlas innan festivalen startade.
– Han åkte till det svenska konsulatet i Istanbul i dag, där han lyfte fram sin sak och berättade hur han såg på saken. Och så fick han inresevisum, det är fantastiskt. Vi har jobbat inom konstens alla regler för att få hit honom, säger Joel Borg.
En till fick visum
Förutom Souleyman fick en till person i bandet visum till Sverige, övriga bandmedlemmar hade det sedan tidigare. När Omar Souleyman nekades visum skrev han i ett uttalande att han "inte kunde tro på anledningen till varför jag nekats visum". Det var första gången som han nekats inresevisum till ett land.
Omar Souleyman ska spela på Way Out Wests Linnéscen under torsdagskvällen, samma dag som festivalen sätter igång.
http://www.metro.se/way-out-west/souleyman-far-spela-i-sverige/Hdzmhg!0mYIgCpwf4z3iLqNetuMzA/