Ruotsi, monikulttuurisuuden kehto----------------------Ruotsi monikulttuurinen kehto on...väkeäkaikkialta...puheensorina...korvat kuulee...montaa eri kieltä kuulee kadulla kulkiessaan, bussissa ja tunnelbanassa eri kielet kajahtelee korviin. Silmät näkee moninaisuuden, silmät aistii...Taitaa Ruotsissa olla ihmisiä melkein joka maailman valtiosta ja sitä mukaa myös kaikki kulttuurit on edustettuina. Kaikille kulttuureille annetaan lupa olla ja toimia. Monen kulttuurin edustajat hakevat avustuksia kulttuuriselle työlleen, saadakseen kulttuurin pysymään pystyssä.On monenlaista koulua, monen eri uskonnon kouluja ja monen eri kielisiä. Saa lastenhoitoa omalla kielellään ja melkein ihan mitä vain.
Ruotsissa kun ole ei virallista kieltä. On vain ruotsin kieli joka on pääkieli, kieli mitä kaikkein eniten käytetään. Pääkielen lisäksi Ruotsissa on viisi nationella vähemmistöä, samer, sverigefinnar, tornedalingar, romer, judar, joilla on oikeus saada yhteiskunnasta omalla kielellään tietoa ja apua, heille on oikein lain nimissä annettu lisäoikeuksia. Mutta kyllä muutkin kulttuurit täällä näkyy ja kuuluu. Muslimikulttuuri esim. on edistynyt hyvää vauhtia, on paljon asioita joita voi toimittaa arabian kielellä...Moni ajattelee että monikulttuurisuus on sellaista että kaikkien kulttuurien täytyisi  sekaantua toisiinsa, tai että maahanmuuttajien pitäisi omaksua ruotsalainen kulttuuri ja jättää pois omansa. He pitää sitä monikulttuurina jos maassa asuu maahanmuuttajia. Jotkut halua ei hyväksyä monikulttuurisuutta, vetävät esille maahanmuuttajien rikollisuuden, eivät tajua että kaikissa kansoissa on rikollisia, myös ruotsalaisissa. Jotkut suomalaiset tekee erehdyksen ja kuvittelevat olevansa muita maahanmuuttajia ylempänä jollakin tavalla. Kaikki täällä samanlaisia maahanmuuttajia ollaan, ei olla toinen toistemme kansallisuutta parempia...On monta suomalaista kirkkoa Ruotsissa. On myös monta moskeijaa Ruotsissa. On hindujen temppeleitä ja budhalaisilla omansa, on myös budhalainen luostari. On synagoogeja myös. Plus muuta mukavaa. Siihen päälle kaikki ruotsalaiset kirkot.
Yleensä elämä sujuu kitkattomasti. On vain pienen pieniä ryhmiä ja tai yksilöitä joka kulttuurissa, jotka liikkuvat laitamilla, häiriten ja rikollisia eräät heistä, mutta niin se on joka valtiossa, mikään valto ei säästy rikollisilta ja reuhaajilta.
Se turhaa on syyttää että monikulttuuri mukanaan toisi pahuutta ja rikollisuutta. Rikollisuus on jo ennestään joka maassa...Katukuvasta näkyy ja kuulee että asuu monikulttuurisessa valtiossa. On kuin asuisi jossain tuolla etelä euroopassa tai arabi valtiossa, riippuen missä päin liikkuu :) Boråsissa esim. on paljon paljon suomalaisia, siellä taitaa katukuvassa kuulua ja näkyä suomalaisuus ja suomen kieli :) ..Ruotsin kaltaisessa maassa kun asuu, on osattava suhtautua suvaitsevaisesti ihmisiin, jotta elämä sujuisi hyvin. He jotka on rasisteja, he huonosti voivat, heidän energia kuluu siihen kun he haukkuu maahanmuuttajia. Ei sellaisessa mitään itua ole, negatiivinen elämä tekee ihmisestä negatiivisen, sellainen ihminen levittää ympärillee negatiivistä energiaansa.
Positiivinen suhde elämään, on kaikki kaikessa...Minä - Kauan Ruotsissa asuneena, koskaan en ole ketään pelännyt kansalaisuuden takia, mitään pahaa minulle ei ole tapahtunut monikulttuurisuuden takia. Päin vastoin voisanoa. Elämäni on kirjavaa ja monipuolista.

------------------------------------------------------------------------------------

Kohteliaat arabi-maahanmuuttajanuorukaiset...Ihminen tunnistaa toinen toisensa usein siitä miten käyttäytyy...katse ja eleet kertoo kaiken ihmisestä. Myäs muut näkee sinun katseesta ja eleistä millainen ihminen olet ja mitä eleesi kertoo juuri sillä hetkeää...Paljon saa lukea haukkumisia maahanmuuttajanuorukaisista, etenkin musliminuorista. Samaa "paskaa" saa lukea suomalaisista blogeista ja foorumeista kuin täällä Ruotsissakin. Lehdet kertoo nuorukaisista jotka tekee rikoksia tai muuten vain rellastavat. Joka asiasta monet lukijat aina syyttää muslimeja. Lehdet ei syytä, mutta lukijat ajattelee heti, ahaa taas muslimirikollinen. Kuvittelevat...Luulisin paljon sen johtuvan siitä...miten kohtelee muita...niin saa samanlaisen kohtelun takaisin. Ei tarvitse aukaista edes suutaan ja alkaa puhua vieraille ihmisille jos ei halua. Mutta katseet ja eleet kertoo paljon ihmisestä. Jos sinulla on vihainen ja kiukkuinen katse nähdessäsi maahanmuuttajanuorukaisen, tottahan toki maahanmuuttajapoika se näkee. He saa tuollaisia ilkeitä katseita ja usein myös ilkeitä kommentteja. Ei mikään ihme jos heiltä joskus pinna palaa...Varmaan pohjoismaalainenkin suuttuu joskus jos häntä aina joku ryhmä alkaisi tuijottaa pahasti, ilkeästi ja huutelisi ilkeitä kommentteja sinulle. Kyllä pohjoismaalainen silloin suuttuu ja alkaa voida huonosti ja lopulta voi kiukuspäissään kostaa joillekkin kaiken sen mitä itse on saanut kärsiä...Katse ja eleet kertoo niin tavattoman paljon. Katse ja eleet kertoo tuhannen kertaa enemmän mitä sanat, etenkin jos sanat lausutaan kierosti, ovelasti. Suu voi puhua kauniisti, mutta katse ja ilmeet puhuu erilailla, pahasti, ilkeästi. Kaikki osaa ei katsoa, tulkita elekieltä. Kaikki myöskään ei osaa peittää tuneitaan millinkään vertaa, antavat kaiken vyöryä ulos verbaalisesti ja eleillään. Hyvä kun eivät osaa. Se antaa kaikille silmäyksen heidän tunteistaan, oikeista tunteistaan.
Tunteitaan kukaan ei peitellä voi kokonaan. Siksi kaikkien olisi oltava tietoisia että elekieli aina paljastaa heidät...Minä: Oma kokemus on aina vuodesta vuoteen sama että musliminuorukaiset on erittäin kohteliaita etenkin vanhemmille ihmisille. Koskaan en ole heitä pelännyt, ole ei ollut aihetta pelätä. Miksi pelkäisin? Ihmisiä me kaikki ollaan. Aina tuossa talomme vieressä olevissa rapuissa, kysyy joku nuorukainen tarvitsenko apua ruokakassini kanssa. Koskaan eivät ole varastaneet, eivät edes yrittäneet. Kohteliaita ja avustavia nuoria miehenalkuja ovat...Muistakaa seuraavat neuvot:

"Kohtele muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan"

"Principen kan uttryckas både positivt ("gör mot andra som du själv vill bli behandlad") och negativt ("gör inte mot andra som du själv inte vill bli behandlad")"
Källa: Wikipedia.

"Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv. (Haditherna)"

"Principen kan uttryckas både positivt ("gör mot andra som du själv vill bli behandlad") och negativt ("gör inte mot andra som du själv inte vill bli behandlad")"
Källa: Wikipedia

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger. (Matt. 7:12, Bibel 2000)

----------------------------------------------------------------------------------

Monikulttuuria sardiinipurkissa....Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon. Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen. Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi...Elämä kuin sardiinipurkissa on. Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää. Purkinavaajia olemme itse. Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme. Vapaat, empaattiset avaammee purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...Useimmat viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....Sardiinipurkki kuin valtio on. Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on. Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on.  Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio. Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.  .Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen....monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen. Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan. Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa. Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen. Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa. (Alan Bennett)

-----------------------------------------------------------------------------

Maailma ilman rajoja.....Rajaton maailma, unelmaako vain? Miksi ihmiset kahlitsee itsensä ja toiset, rajoilla, valtioitten rajoilla?..Nelikulmainen paperi-arkki on rajallinen...Pyöreä pallo on ilman rajoja...Maapallo on pyöreähkö, maapallossa ei ole fyyssisiä rajoja. Maapallolla on vain virtuaalisia rajoja, joita eri valtiot sanovat rajoikseen ja vahtivat niitä koko ajan, ettei vain muitten maitten asukit pääsee rajojen ylitse...Maapallon tulisi olla ilman virtuaalisia rajoja, silloin maapallo olisi ainoastaan yksi ja sama valtio. Ei rajoja, ei estoja, silloin voisi liikkua vapaasti. Miten ihanaa se olisi. Silloin olisi maapallo todellinen, monikulttuurinen yhteisö.

------------------------------------------------------------------------------------------

Muuttuvat kulttuurit....Ruotsalaista kulttuuria ei sanota olevan olemassakaan. Ruotsi näyttää maailmalle olevansa globaalinen, globaalinen kulttuuri. Ainoa laatuaan, vain Ruotsissa. Sanonta globaalinen kulttuuri ei kuitenkaan ole yleinen ja hyväksytty käsite Ruotsin kulttuurista, ruotsalaisten kulttuurista. Ruotsin kulttuuri on se miten eletään ja toimitaan nyt...Kulttuureja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Jokainen kulttuuri on ajan mittaan muuttunut jonkin verran. Jotkut kulttuurit häipyy pois. Uusia kulttuureja tulee tilalle. Kaikki kulttuurit on saaneet vaikutuksia muista kulttuureista. Mikään kulttuuri ei ole täysin erakkona, eristäytyneenä muista kulttuurieista ja niitten vaikutteista...Kaikki alkoi sieltä Sumerista, eufrat ja tigris jokien paikkeilta, kauan sitten...Mikään ei ole pysyvää. Ihminen kehittyy koko ajan. Ja kulttuurit muuttuu.
Ruotsalainen ja suomalainenkin, kulttuurit on saaneet paljon vivahteita muista kulttuureista. Kuitenkin niitä kutsutaan ruotsalaiseksi ja suomalaiseksi kulttuureiksi....Tuon takia on vaikea ymmärtää ihmisiä jotka pelkäävät muita kulttuureja ja niitten vaikutteita omaan kulttuuriinsa. Vaikutteita kun on aina ollut kulttuurien kesken, koska ihmiset on aina vaeltaneet maapallollamme, vieden kulttuuriaan muualle.
Se on itsepetosta kuvitella että oma kulttuuri on se paras kulttuuri jota kukaan ei saa muuttaa mitenkään, koska sehän on jo koko ajan muuttunut ja tulee edelleenkin muuttumaan ajan mittaan, sanoi kulttuurien vastarannan-kiisket sitten mitä tahansa. Se on myös itsepetosta kuvitella että omaa kulttuuria ei ole olemassakaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Monikulttuurinen Tukholma......Monikulttuurinen kehto, sitä Ruotsi on. Kirjava katukuva, ei ainoastaan Tukholmassa, kaikkialla Ruotsissa monikulttuurisuus näkyy, näkyy ja kuuluu...kansainvälinen näkymä, kaikki sikin sokin, yhdessä...Ihmisiä, ihmisiä kuin muurahaisia, vastaantulijat tönii mennessään. Ruuhka, ihmis-ruuhka on suuri, Tukholman kadut täynnä ihmisiä. Katso eteen, katso taakse, katso vasemmale, katso oikealle, näet koko maailman väestön. Monikulttuurinen Ruotsi, monikulttuurinen Tukholma. Hyvä näin, sopu sijaa antaa, eletään yhdessä, sulassa sovussa. Nauttitaan globaalisuudesta, nautitaan yhteis-elämästämme.

----------------------------------------------------------------------------

Kuka on monikulttuurinen?....Kuka on monikulttuurinen? Sellainen ihminen tietenkin, joka hyväksyy kaikki ihmiset maapallollamme, heidän kulttuurinsa ja tarvittaessa pystyvät elämään uuden kulttuurin sisällä, mutta pitäen oman kulttuurinsa tallella niin paljon kuin ympäristö sallii, siis lakien puitteissa. Monikulttuurinen ihminen myös kykenee soveltamaan elämäänsä osia muistakin kulttuureista jos tuntee tarvetta. Toisin sanoen, monikulttuurisella ihmisellä ei ole vaikeuksia soveltua muihin kulttuurin edustajiin. Respekt framför allt...Ei riitä kun joku sanoo olevansa monikulttuurinen, täytyy soveltaa  monikulttuurisuutta myös elämäänsä, jotta olisi todellinen monikulttuurinen ihminen. Monikulttuurinen ihminen myös tuntee eri kulttuurien edustajia...Voiko sanoa että esim. Ruotsissa jota sanotaan monikulttuuriseksi valtioksi, olisi kaikki siellä asuvat monikulttuurisia?...Valtio ei tee ihmisestä monikulttuurista. Kyllä se on ihan ihmisestä itse kiinni, onko monikulttuurinen tai ei. Toisaalta taas, ne monokulttuuriset, monot, taitaa olla jo aika vähissä ;) Napinaa kuuluu vähän sieltä ja täältä, monot valittaa ja ruikuttaa ja paheksuvat monikulttuuria.

-----------------------------------------------------------------------------

Erilaisuus on rikkautta...Tykkäätkö erilaisuudesta? Minä tykkään kaikista maailman ihmisistä, kansoista, ihonväristä, etnisyydestä, kulttuurista, uskonnosta huolimatta...Me olemme kaikki ihmisiä täällä planeetallamme. Meidän ei pidä katsoa kieroon ja negatiivisesti erilaisuutta. Meidän nähtävä on kaikki ihmiset planeettamme asukkaina, planeettamme yhteisenä ihmiskuntana. Kaikilla meillä sama arvo on, olemmehan kaikki planeettamme ihmisiä...Meillä oikeus on asua missä haluamme, syödä mitä haluamme, vaatettaa itsemme niin kuin itse haluamme...jokaisella ihmisellä oikeus on päättää itse näistä asioista...Planeettamme erilainen on eri puolella maailmaa. On erilaista luontoa, erilaisia ihmisiä,  me ihmiset olemme yhtä vapaita liikkumaan planeetallamme kuin muutkin eläimet. Rajat, valtioitten määräämät rajat haluaa rajoittaa vapaata liikkumista. Meillä kuitenkin on vapaus vaeltaa minne itse haluamme. Planeettamme on meidän kaikkien ihmisten asuinsija, kotimme.

-------------------------------------------------------------------------------------

Monikulttuurinen ihminen, monikulttuurinen valtio....Monikulttuuri, se paljon puhuttu asia nykyaikana, mitä se on, oletko sinä monikulttuurinen...Moni valtio ja valtioitten peruskansalaiset odottaa että pakolaiset ja muut maahanmuuttajat, tulisivat peruskansalaisten kaltaisiksi. Usein käytetään sanaa intergaatio, integreeraa itsesi kaltaiseksemme, maassa maan tavalla joka on sama kuin että assimileeraa itsesi meihin. Kuitenkin monet heistä väittävät että heidän maansa on monikulttuurinen. Se että maassa on vieraita ihmisiä ei tee maasta monikulttuurista kuitenkaan...Monikulttuuris edellyttää että ihmiset saa pitää oman kulttuurinsa, maan lakien sisäpuolella tietenkin, sehän on päivän selvä asia. On kuitenkin otettava huomioon että kaikissa kansoissa on “mätä-munia”, persoonia jotka rikkovat lakia. Eihän ne peruskansalaisetkaan, ruotsalaiset Ruotsissa tai suomalaiset siellä Suomessa, ole kaikki lainkuuliaisia, “mätä-munia” mahtuu heidänkin joukkoon.
On paljon kulttuurien piirteitä joista peruskansalaiset ei tykkää, vaikka ne kulttuurien piirteet ei riko maan lakeja. Sellainen rikkoo ja hajoittaa monikulttuuria...Oikeassa monikulttuurissa on esim. alueita joissa eri kulttuurien asukkaat oleskelevat ja asuvat. Esim. alueita joissa etupäässä asuu arabeja/muslimeja, kiinalaisia, suomalaisia, jne jne...Monet peruskansalaiset motkottaa asuinalueille joissa asustaa enimäkseen esim. arabeja/muslimeja. Nämä motkottajat/vierasta vierastavat eivät halua monikulttuuria, eivät halua edes ulkolaisia maahansa, tai haluavat vain sellaisia ulkolaisia joista tykkäävät. Rasistista touhua ja rasistista toimintaa tuollainen.
USA esim. on nykyään monikulttuurinen etnisine asuinaluieineen. Ruotsi hiipii hiljaa perässä samaan suuntaan...Monikulttuurisuudessa ei ole mitään vikaa. Monikulttuurisuus ja monikulttuuri avartaa ihmisen sydäntä ja elämää ja etenkin silloin jos itse ottaa osaa monikulttuuriin. Saa kulttuuriinsa uusia piirteitä ehkä, saa sydämeensä tunteen että  kaikki ihmiset erilaisine kulttuureineen on samanarvoisia...maailman rikkautta...että kaikilla on oikeus elää ja olla...että kukaan ei toinen toistaan parempia...Monikulttuuria on tärkeää että ihmiset ymmärtää että kaikkilla on sama ihmisarvo, sama oikeus elää, muuttaa minne itse haluaa, jne jne. Jokaisella on oikeus elää rauhassa, saada tuntea turvallisuutta ja rauhaa elämässään.

----------------------------------------------------------------------------------

Pidätkö erilaisuudesta?....Me olemme kaikki ihmisiä täällä planeetallamme. Meidän ei pidä katsoa kieroon ja negatiivisesti erilaisuutta. Meidän on nähtävä kaikki ihmiset planeettamme asukkaina, planeettamme yhteisenä ihmiskuntana...Kaikilla meillä on sama arvo, olemmehan kaikki planeettamme ihmisiä. Meillä on oikeus asua missä haluamme, syödä mitä haluamme, vaatettaa itsemme niin kuin itse haluamme…jokaisella ihmisellä on oikeus päättää itse näistä asioista.
Planeettamme on erilainen eri puolella maailmaa. On erilaista luontoa, erilaisia ihmisiä ja me ihmiset olemme yhtä vapaita liikkumaan planeetallamme kuin muutkin eläimet...Rajat, valtioitten määräämät rajat haluaa rajoittaa vapaata liikkumista. Meillä on kuitenkin vapaus vaeltaa minne itse haluamme. Planeettamme on meidän kaikkien ihmisten asuinsija, koti.
Monikulttuurinen sietää toisten kulttuureja ja suo kaikille oikeuden pitää oman kulttuurinsa, asui sitten missä tahansa, lakeja tietenkin noudatten.
Minä tykkään erilaisuudesta. Minä tykkään kaikista maailman ihmisistä ja kansoista, ihonväristä, etnisyydestä, kulttuurista ja uskonnosta huolimatta.

-----------------------------------------------------------------------------

Monikulttuurin moninaisuus.....Mitä mieltä on monikulttuurista, on jokaisen henkilökohtainen mielipide. Monikulttuurista kirjoitetaan paljon. Rasistit ja muut muukalaisvihamieliset pitää ainoastaan vain maahanmuuttajien rikollisuutta monikulttuurina. Kun taas puolestaan itseään kulttuurittomina pitävät väittävät myös että kaikki on kulttuurittomia että on vain koko maailmaa peittävä kulttuuri, kaikkialla. Nuo samat kulttuurittomat väittävät myös että me/he jotka hyväksymme kaikki maailman eri kulttuurit olemassa oleviksi, olisi rasisteja (koska käytämme sanaa monikulttuuri). Hurja väitös, ei edes kannata aikaansa haaskata sellaisiin itsekkäisiin provosoiviin väitteisiin, joiden ainoa tarkoitus on saada aikaan riita ja sekamelskaa...Jokaisella yksilöllä om oma mielipide siitä, mitä monikulttuuri on. Ensinnäkin, eikö monikulttuurissa tarvita paljon eri kulttuureihin kuuluvia ihmisiä? Ja näiden ihmisten tulee saada pitää niin paljon kulttuuristaan että kulttuurit ei katoa pois? ..On yhdentekevää, onko etnisiä ja kulttuurisia enklaveja, tai ihmiset sekoitettuna asumaan sikin sokin, jos jokainen saa pitää kulttuurinsa, jos itse niin haluaa...Täydellinen integraatio on sama asia kuin assimilation, sellainen ei ole enää monikulttuuria jos kulttuurit katoaa majoriteetti kulttuuriin...Kulttuurit ei katoa, ne vain hieman muuttuu ajan mukana, saavat vaikutteita muista kulttuureista, mutta jatkavat olemassa oloaan...Läheskään kaikki ihmiset ole kykeneviä vielä elämään ja hyväksymään maailman kulttuurien rikkautta. Monet elää synkässä mielialassa kuvitellen oman kulttuurinsa olevan se ainoa ja paras kulttuuri. Eräät toiset puolestaan kuvittelevat olevansa kulttuurittomia.

---------------------------------------------------------------------------------------


Globaalisuus, monikulttuuri......Globaalisuus, maailmamme ja me maailmassa...maapallo ja ihmiset, liikkumisvapaus...globaalista elämää on...Mitä on globaalisuus? Ei kai globaalisuus tarkoita ainoastaan vain että yrittäjät menee halvan työvoiman perään köyhiin maihin? Tai että pakolaisia tulee Eurooppaan?..Globaalisuus on koko planeettaamme käsittävä asia. Ihminen on globaalinen jos hän pystyy olemaan maassa kuin maassa, hyväksymään kaikki planeettamme ihmiset. Globaalinen ihminen tuntee läheisyyttä kaikkiin planeettamme ihmisiin, kaikkiin osiin planeetallamme. Globaaalisuus asustaa sydämissä, suvaitsevaisissa sydämissä. Globaalinen ei katso kierosti ihonväriin. Globaalinen haluaa kaikille hyvät olot planeetallamme. Globaalinen ehkä uneksii täysin vapaasta liikkumisesta maailmalla...Vähemmän globaalinen haluaa rajat pitää jäljellä ja rajoittaa ihmisen liikkumista planeetallamme. Vähemmän globaalinen vahtii katkerana omaansa, ei suo muille mitään. Vähemmän globaalinen ihminen voipi olla vierasta vieroksuva, vierasra vihaava.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Monikulttuuri.....Monikulttuurihan on sellaista että maassa asuu eri kulttuurien edustajia. Ruotsalainen muunnos sanasta mångkultur (monikulttuuri) on, mångfald...siis monta...Monikulttuurista voi puhua positiivisesti tai negatiivisesti. Rasistit puhuu negatiivisesti monikulttuurista. Monikulttuuriset ihmiset taas puolestaan puhuu positiivisesti monikulttuurista...Entäs sitten he jotka on antanut rasisteille periksi ja kaihtavat sanaa monikulttuuri sen takia kun rasistit käyttää sanaa monikulttuuri negatiivisesti? Sellaiset ihmiset alkavat useimmiten haukkua monikulttuurisia ihmisiä rasisteiksi sen takia että monikulttuuriset ihmiset käyttää usein sanaa monikulttuuri, etenkin itsestään käytetään usein sanaa monikulttuurinen. Sekös noita monikulttuuri sanaa kaihtavia suututtaa. Miksiköhän? Mitä he saa siitä kun leikkivät sanoilla? Ovatko ehkä persoonallisuudeltaan riitaa haastavia? Negatiivisiä ihmisiä? Ehkä eivät todellisuudessa ole mitään monikulttuurisuuden ystäviä? Ehkeivät edes pidä ulkolaisista? ..Meitä ihmisiä on kaikkiin juniin menijöitä. Toisia haukkuvat suurisuiset, eivät kunnioita muita kuin itseään, siksi ei sellaisista puheista tarvitse välittää sen suurempia, antaa mennä menojaan sellaiset "tyhmät" ruikutukset, negatiiviset helisevät sanat...

--------------------------------------------------------------------------------------

Monikulttuuri.----Mitä on monikulttuurisuus? Siitä on paljon kiistoja ja erimielisyyksiä. Valtio ei ole monikulttuurinen jo kaikkia maassa olijoita häätytetään olemaan yhdellä ja samalla tapaa. Jos maahanmuuttajien halutaan täyttä intergointia ja tai assimilaatiota ja jos peruskansalaisien tahdotaan hyväksyvän maahanmuuttajien kulttuurit ja omaksumaan niitä itselleen, ei se silloin vaikuta monikulttuuriselta valtiolta. Siinä vain vaaditaan yhtälaisuutta, kaikkien pitäisi olla samanlaisia. Eihän se ole monikulttuuria jos maahanmuuttajan pitäisi muuttua, muuttaa kulttuuriaan tai jos peruskansalaisten täytyisi muuttaa kulttuuriaan ja sekoittaa maahanmuuttajien kulttuuria omaan kulttuuriinsa. Sellaisestahan syntyy uusia sekalaisia kulttuureja ja vanhat kulttuurit häviää.
Monikulttuurisessa yhteiskunnassa on eri kulttuureja, ehkä omilla alueillaan ja taas toisella aluellaa joku toinen kulttuuri, jne jne. Eri kulttuurit siis samassa valtiossa elävät rinta rinnan, sovussa. Se on aitoa monikulttuuria.

--------------------------------------------------------------------------------

Rakasta erilaisuutta.----Me olemme kaikki ihmisiä täällä planeetallamme. Meidän ei pidä katsoa kieroon ja negatiivisesti erilaisuutta. Meidän on nähtävä kaikki ihmiset planeettamme asukkaina, planeettamme yhteisenä ihmiskuntana.
Kaikilla meillä on sama arvo, olemmehan kaikki planeettamme ihmisiä. Meillä on oikeus asua missä haluamme, syödä mitä haluamme, vaatettaa itsemme niin kuin itse haluamme…jokaisella ihmisellä on oikeus päättää itse näistä asioista.
Planeettamme on erilainen eri puolella maailmaa. On erilaista luontoa, erilaisia ihmisiä ja me ihmiset olemme yhtä vapaita liikkumaan planeetallamme kuin muutkin eläimet.
Rajat, valtioitten määräämät rajat haluaa rajoittaa vapaata liikkumista. Meillä on kuitenkin vapaus vaeltaa minne itse haluamme. Planeettamme on meidän kaikkien ihmisten asuinsija, koti.
Monikulttuurinen sietää toisten kulttuureja ja suo kaikille oikeuden pitää oman kulttuurinsa, asui sitten missä tahansa, lakeja tietenkin noudatten.
- Minä tykkään erilaisuudesta. Minä tykkään kaikista maailman ihmisistä ja kansoista, ihonväristä, etnisyydestä, kulttuurista ja uskonnosta huolimatta.

-------------------------------------------------------------------------------